1845 ‘’köleliğe karşı’’ yerleşime yeni açılan Kansas eyaletindeki topraklar paylaşılırken, çiftçilerle tarım işletmecileri çatışmalarında, altı oğlu ve damadıyla birlikte ‘kölecilik karşıtı gerilla hareketini başlatan’ Matematik felsefesinde Platonizmi, görsel akıl yürütmeyi ve bilimsel gerçekçiliği çoğunlukla sosyal yapılandırmacılıkla ilişkili - hakikatci olmayan görüşlere karşı savunan Toronto Üniversitesi felsefe profesörü John Brown "En koyu cehalet, hakkında hiçbir şey bilmediğin şeyi reddetmektir" derken sanki bugünün Türkiyesini tarif ediyordu.
Hala yüzerken kulağıma kaçan su orucu bozarmı ? diye soru soran bu millet ‘Param Kur Korumalı Mevduat hesabında, $ istediği yere gitsin ENAYİ millet, hazineden faiz farkımı vermek mecburiyetinde’’ derken, halinden memnun gibi.
Kuran kurslarındaki erkek çocuklara musallat, kadın göbeğine muska yazmaya meraklı, mahalle hocasından aldığı dini terbiye ! ve bilgi ile hala: Ekonomi her geçen gün daha iyiye gidiyor, avrupa patronu Almanya bile bizi kıskanıyor misali, sudan ucuz arabalarla karnımız TOGG, piyasa uçuyor, yıllardır inemeyen uçağımız göklerde, işsizlik yok denecek kadar az, daha ne istiyoruz ? demeye devam ediyor.
Kilosu: 350 TL kıyma, 30 TL soğan, 60 TL erik … kiralar ise asgari ücreti katlarken, tüm bu yaşadıklarımız yetmezmiş gibi, sağır dilsiz kör misali, sanki asıl hedef ‘dibi’ tam olarak görmemiz lazım diyen inatcı AKkoyun sürüsü gerçeği var. Gelmekte olan herkesin dillendirdiği ekonomik kriz falan değil, tam anlamıyla Ekono-sosyal bir çöküş. Nesiller boyu korkunç dram ve trajedi yaşacağımız KAÇINILMAZ.
Bunun sonucu, beklenen felaket, AKePe sonrası iktidarlarıda, ülke gibi mahvedecek boyutta olacak.
Artık tek çözüm ‘’selevat’’ getirme ..