Sanatın Yeni Dijital Buluşma Noktası SanatBurada Yeni Seçkisiyle Açıldı
Hepsiburada’nın sanatseverleri çağdaş sanatla buluşturduğu platformu SanatBurada, genç sanatçıların yeni eserlerinden oluşan ilk özel seçkisiyle açıldı. Hepsiburada’yı her gün ziyaret eden milyonlarca müşteri Türkiye’nin çağdaş sanatçılarını ve eserlerini SanatBurada üzerinden takip edip, dilediği eseri satın alabilecek.
Hepsiburada, Türkiye’de ticaretin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla attığı adımlara bir yenisini de sanat alanında ekledi. Sanatı ve sanatçıları teknolojisiyle desteklemek, sanatçıların eserlerini daha geniş kitlelerle paylaşabilmesi hedefiyle SanatBurada’yı hayata geçiren Hepsiburada sanata erişilebilirliği herkes için artırmayı amaçlıyor. Sanatın demokratikleşmesine katkı sağlayan platform her geçen gün yeni yetenekler ve eserleriyle büyüyor.
Hepsiburada, SanatBurada’yı ressam Mehmet Sinan Kuran’ın danışmanlığıyla oluşturduğu yeni eser seçkisiyle sanatseverlerin beğenisine sundu. Hepsiburada, yeni açılış seçkisi kapsamında 27 genç sanatçıya ait 157 eseri satışa açtı. Her geçen gün büyüyen platformda sanat eseri satın alacak müşterilerle, eserlerini satışa sunacak sanatçı ve galeriler dijital ortamda buluşuyor.
SanatBurada, Contemporary İstanbul iş birliğinde sanat inisiyatiflerini destekliyor
Hepsiburada, SanatBurada platformuyla sanatseverlerin dijital ortamda sanat eserlerine erişimini imkan veriyor ve sanatçılara eserlerini daha geniş kitlelere sunması için bir platform sağlıyor. Türkiye’de sanatın gelişimine katkı sağlamak ve erişimini artırmak amacıyla kurulan SanatBurada, farklı şehirlerden 6 sanat inisiyatifinin de Contemporary İstanbul’da yer almasına destek oldu. SanatBurada platformunun 17. Contemporary İstanbul’da desteklediği sanat inisiyatifleri arasında Antalya’dan Are Projects, Bursa’dan İmalat-Hane, Diyarbakır’dan Loading Art Space, İstanbul’dan Noks Art Space, İstanbu’dan Viable ve Düzce’den Videoist yer alıyor.
Çağdaş sanatçıların eserleri SanatBurada dijital platformunda…
SanatBurada’da eserleri yer alan sanatçılar arasında, çalışmalarında küçük yaşlarda etkilendiği çizgi film karakterlerinden, erken yaşlarda tanıştığı grafiti kültürüne; pop-art’tan sürrealizme kadar uzanan bir yelpazeden beslenen Cins; eserlerinde yoğunlukla yalnızlık, bilinçaltı ve hayal gücünün dışa vurumu, hayatın anlamsızlığı ve popüler kültür temalarına ağırlık veren Ahmet Ağıllı; Osmanlı sanatının modern izlerini çalışmalarına yansıtan Refika Betül gibi 20’den fazla sanatçının eserlerine yer veriliyor.
Ayrıca SanatBurada’yı ziyaret eden sanatseverler, 3D gösterim ve artırılmış gerçeklik platformu olan artlabs’ın “Yerinde Gör” özelliğiyle platformda yer alan 100’e yakın ürünü kendi tercih ettikleri ortamlarda sanal olarak görebilecekler.