Harran Ziraat Fakültesi, Tarımın Gelişmesi İçin Kamu ve Sektör Temsilcilerini Bir Araya Getirdi
Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde, Şanlıurfa ilindeki tarımla ilgili kamu ve sivil sektör temsilcileri, tarımsal sorunların çözümü ve koordinasyonun sağlanması amacıyla bir araya geldi.
Ziraat Fakültesi Toplantı salonunda gerçekleşen programa, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu, Tarım Orman İl Müdürü Dr. Murat Çakmaklı, Tarım İl Müdür Yardımcıları ve ilçe tarım müdürleri, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çopur, Karacadağ Kalkınma Ajansı Koordinatörü Yunus Çolak, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Dr. Muhammed Adak, Siverek Ziraat Odası Başkanı Ahmet Ersin Bucak, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah Melik, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Abdullah Açıkgöz, Şanlıurfa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı M. Reşat Karadeniz, Şanlıurfa Koyun Keçi Birliği Başkanı Hasan Eyyüpoğlu katıldı.
Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu ve İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Murat Çakmaklı koordinatörlüğünde gerçekleşen program, açış konuşmalarıyla başladı.
Topraklarımızdan daha verim elde etmek adına modern teknikler kullanarak tarım yapılmasının gerekliliğini vurgulayan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu; “Artan nüfus ile birlikte çok daha önemli bir yer alan tarım, toprak ve su kaynaklarının daha doğru yönetilmesi, çiftçi sorunlarına çözüm getirilmesi, kurumlar arası koordinasyonun sağlanması ve geleceğe yönelik yol haritasının çizilmesi adına bir araya gelmemize çok önem veriyoruz. Özellikle tarımsal üretim için şanslı bir bölgedeyiz. Ürettiğimiz ürünler, ülke ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. Girdilerin daha etkin kullanımı, toprak ve su kaynaklarının daha doğru yönetilmesi için koordinasyonun gerekli olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.
Tarım Orman İl Müdürü Dr. Murat Çakmaklı toplantı sonucunda tartışılan konuların kurumsal olarak değerlendirileceğini, bazı konuların projelendirileceğini ve bakanlığın ilgili birimleri ile işbirliğinin yapılacağını söyledi. Çakmaklı; pamuk, mercimek ve fıstık üretiminde ülkede en ön sıralarda olduklarını ve çiftçilere yapılacak hizmetlerle verimliliğin daha da artacağını vurguladı.
Toplantıya katılan tarımla ilgili kamu ve sivil sektör temsilcileri ise bazı sorunları ve yapılması gereken konuları tartışarak önümüzdeki dönemlerde yapılması gereken çalışmalarla ilgili önerilerini sundular. Ayrıca tüm paydaşlar koordinasyonun devamlılığı konusunda her türlü işbirliğine devam edeceklerini ifade ettiler.